Steunouders Gouda

Wat is Steunouder?

Ouders kunnen soms door allerlei oorzaken de verzorging en opvoeding van hun kind (tijdelijk) moeilijk alleen aan. Bijvoorbeeld door psychische klachten, een handicap of andere problemen.

 

Als er geen familieleden of vrienden zijn die ouders kunnen ondersteunen, is het mogelijk een beroep te doen op Steunouders. Dit zijn getrainde vrijwilligers bij wie het kind voor 1 of meer dagdelen per week terecht kan. Steunouder is bedoeld voor kinderen van 0-13 jaar oud.

Wil jij steunouder worden?

Heb jij een aantal uren vrij in de week om extra aandacht te geven aan een kind in Gouda? Graag maken wij dan een afspraak met je om kennis te maken en verwachtingen uit te wisselen. Samen besluiten we of je daadwerkelijk Steunouder kunt worden.

 

Zo ja, dan zijn wij verplicht om een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) te vragen. Deze kosten worden vergoed.

Training

Mensen die Steunouder willen worden krijgen een training aangeboden van 3 dagdelen. De data worden in overleg gepland. 

 

De training wordt verzorgd door de coördinatoren Steunouders, Charlotte Vermerris en Jiska Hartkamp. Na de training zorgen zij voor een koppeling tussen vrijwilligers en gezinnen.

Interesse

Ben jij geïnteresseerd om steunouder te worden en zou je een afspraak willen maken? Of wil jij een steunouder vragen voor je gezin of een ander gezin? 

 

Neem contact op met telefoonnummer 088-308 3820 of stuur een mail naar:

  • Charlotte Vermerris: c.vermerris@kwadraad.nl
  • Jiska Hartkamp: j.hartkamp@kwadraad.nl

Charlotte en Jiska hebben naast coördinatie van Steunouder ook andere werkzaamheden. Hierdoor zijn ze niet altijd in de gelegenheid om direct te reageren. Het kan dus weleens wat langer duren, maar reactie komt zo snel mogelijk.

 

Wil je meer weten? Kijk op www.steunouders.nl.