opvoeden & opgroeien
Ouderschap | Geld en kinderen

Extra's bij een laag inkomen in Gouda

Extra's bij laag inkomen in Gouda

Als je een laag inkomen hebt, kan het wel eens moeilijk zijn om rond te komen. Na het doen van de boodschappen en het betalen van de huur heb je vaak geen geld meer over voor iets extra’s. Geld om je kinderen te laten sporten of om te sparen voor een nieuwe wasmachine lukt dan niet altijd.

Er is een groot aantal regelingen die het rondkomen wat makkelijker kunnen maken. Kijk op de website van de gemeente Gouda voor de regelingen die de gemeente biedt.

Kindpakket en Rotterdampas

Eén van de regelingen van de gemeente is het Kindpakket. Dit helpt de kinderen mee te doen in de samenleving. Het vergoedt bijvoorbeeld de kosten van de peuterspeelzaal of het lidmaatschap van een sportvereniging. Het Kindpakket helpt ook bij de aanschaf van schoolspullen of bij de kosten van schoolreizen.

Met de Rotterdampas kun je meer dan 750 leuke dingen doen, gratis of met korting. Iedereen kan een pas kopen. Inwoners met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm) kunnen de pas met korting kopen.

Brede School Kinderfonds

Het Brede School Kinderfonds biedt ondersteuning in de vorm van producten of diensten, zoals een fiets of een verjaardagsbox. Er kan geen geld worden aangevraagd. Aanvragen moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden

Je kunt een aanvraag indienen door een formulier in te vullen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mail kinderfonds@bsgouda.nl of bellen naar 0182 52 71 01.

Speelgoedbank

Bij de Speelgoedbank Gouda mogen kinderen van 0 tot 12 jaar en ouders 4 keer per jaar speelgoed komen uitzoeken. Per bezoek mag ieder kind 3 stuks speelgoed en 1 boek uitkiezen. De kinderen mogen het speelgoed houden. Wanneer een kind jarig is (geweest) mag er een extra stuk speelgoed uitgekozen worden. 

Om gebruik te maken van Speelgoedbank Gouda is een verwijsbrief nodig.

Heb jij speelgoed in huis waar je kinderen niet meer mee spelen? De Speelgoedbank is er blij mee! Je kunt het brengen tijdens de openingstijden.

Buurtsport

Bij Buurtsport kunnen kinderen en jongeren na schooltijd gratis sporten. Er zijn activiteiten voor kinderen tot 12 jaar en voor jongeren vanaf 12 jaar.

Brede School Gouda

Brede School Gouda organiseert in alle wijken in Gouda activiteiten buiten schooltijd. Alle kinderen kunnen hieraan meedoen.  

Voedselbank

Als je gebruik wilt maken van de Voedselbank Gouda, kun je contact opnemen met het Sociaal Team of een andere hulpverleningsinstantie. Deze bepaalt of je een voedselpakket kunt krijgen. 

Weggeefwinkel Gouda

Bij de Weggeefwinkel Gouda mag je per dag dat ze open zijn maximaal 5 artikelen gratis meenemen. De Weggeefwinkel is open op maandag en woensdag van 13.00 tot 15.00 uur, behalve in de schoolvakanties. Adres: Buurthuis de Bühne, Tristanstraat 18 in Gouda.

Kringloopwinkels