Uitgelicht
Ode aan de Ouders

Ode aan de Ouders

Fijn dat je er bent! In de eerste 1.000 dagen van je kindje leg je de basis voor een gezonde toekomst. 1.000 dagen is de periode die begint voor de bevruchting en doorloopt tot de 2e verjaardag.

Iedere dag miljoenen nieuwe hersenverbindingen

In de baby- en peutertijd krijgt je kind iedere dag miljoenen nieuwe verbindingen in de hersenen. Die verbindingen vormen een belangrijke basis voor alles wat je kind later kan leren en ontwikkelen.

Wist je dat jij als ouder al met heel kleine dingen hieraan positief kunt bijdragen? Het zijn juist die kleine dingen in de dagelijkse verzorging en omgang met je baby of peuter die het verschil maken. Zoals je kind knuffelen, troosten en aandacht geven. Denk bijvoorbeeld aan elke keer als je ’s nachts je bed uitgaat als je baby huilt om hem of haar te troosten. Dit heeft een enorm effect. Net als alle liefdevolle knuffels die je geeft en elk boekje dat je voorleest. 

Pittig ouderschap

Dus onthoudt op de pittige momenten: de kleine dagelijkse dingen, maken een groot verschil. De meeste ouders (91%) vinden het ouderschap pittig. Het ouderschap maakt trots, maar ook kwetsbaar. Jij als (aanstaande) ouder/verzorger speelt een heel belangrijke rol al vanaf het prille begin. Je doet het goed!

Daarom is er speciaal voor alle ouders een film gemaakt. Bekijk Ode aan de Ouders op YouTube.

Vader die een ledikantje in elkaar probeert te zetten met de tekst 'aan alle ouders'.

Meer weten over de eerste 1.000 dagen?

Wil je meer lezen over de eerste 1.000 dagen van je kindje? Ga naar www.gezondegeneratie.nl.


Nieuwsdatum: donderdag 01 juni 2023

Nieuws