Uitgelicht
Help! Mijn kind is op zichzelf gaan wonen en is erg zwaar
Dit is een verlopen item

Help! Mijn kind is op zichzelf gaan wonen en is erg zwaar

Help! Mijn kind is op zichzelf gaan wonen en is erg zwaar

Zolang je kind nog thuis woont, heb je enige invloed op wat ze eten. Maar wat als ze het huis uitgaan?

 

Mijn zoon is 21 jaar en is erg zwaar. Toen hij nog thuis woonde, kookte ik altijd gezond eten voor hem en kreeg hij bruin brood mee naar school en werk. Nu hij op zichzelf woont gaat het de verkeerde kant op. Hij is veel aangekomen in een jaar. En als ik het erover heb wordt hij boos.

Je kind gaat zelfstandig wonen. Dat betekent ook: elke dag zelf eten koken. Dat is even wennen! Misschien woont je kind met anderen in een huis en koken ze samen of om de beurt.

Eetgewoonten kunnen veranderen

De eetgewoonten van je kind kunnen veranderen als hij of zij op zichzelf gaat wonen. Misschien gaat je kind meer eten, meer snoepen of snacken, of wat vaker alcohol drinken dan thuis. Het kan gebeuren dat je kind, door zijn of haar nieuwe eetgewoonten wat dikker of dunner wordt. Daar hoef je je niet meteen zorgen om te maken.

Een kookboek

Je kunt je kind een kookboek voor beginners geven. Of een kookboek met eenvoudige maaltijden. Er zijn ook speciale kookboeken voor studenten. Op de website van het Voedingsrecepten vind je recepten en een kookhulp. Met alle basisinformatie over koken voor iedere thuiskok.

Aankomen of afvallen

Valt je zoon of dochter veel af? Of komt hij of zij juist veel aan? Dan kan er iets aan de hand zijn. Misschien vindt je kind het niet gemakkelijk om zelfstandig te zijn. Het is soms best wennen aan een eigen leven. Daar kan je kind stress van krijgen. En stress kan eetproblemen veroorzaken.

Heb je het vermoeden dat je zoon of dochter erg ongezond, te veel of te weinig eet? Praat er daar samen over. Blijf je je zorgen maken? Stel dan voor om (samen) naar de huisarts te gaan.


Nieuwsdatum: donderdag 24 november 2022

Nieuws