Uitgelicht
Heb je te maken met discriminatie? Meld het.

Heb je te maken met discriminatie? Meld het.

Heb je te maken met discriminatie? Meld het.

Je kunt discriminatie melden bij de Stichting voor Inclusie en Discriminatiebestrijding. De Stichting iDb is de anti-discriminatievoorziening van de regio Hollands Midden. Deze stichting zet zich in voor het signaleren, voorkomen en bestrijden van discriminatie en ongelijke behandeling.

Wat is discriminatie

Discriminatie betekent letterlijk: het maken van verschil. Je spreekt over discriminatie als iemand of een bepaalde groep mensen anders wordt behandeld op grond van kenmerken die er niet toe (mogen) doen.

Stichting iDb streeft naar een samenleving zonder sociale uitsluiting waarin sprake is van gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Ongeacht geslacht, afkomst, geloof, seksuele gerichtheid, politieke overtuiging en alles wat een mens uniek en onderscheidend maakt.

Discriminatie melden

Discriminatie is verboden. Ondanks dit verbod komt discriminatie overal voor: op de arbeidsmarkt, binnen het onderwijs, in de buurt of wijk, in het uitgaansleven. Overal in de samenleving.

Het is belangrijk dat discriminatie gemeld wordt. Door dat te doen help je mee met het stellen van grenzen. Ook help je mee aan het voorkomen van volgende slachtoffers. En je draagt bij aan een inclusieve samenleving, een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft.

Contact

Wil je een melding maken van discriminatie? Of heb je behoefte aan advies of een gesprek over een situatie die je hebt gesignaleerd of persoonlijk meegemaakt? Stichting iDb staat voor je klaar en helpt je graag verder.


Nieuwsdatum: donderdag 24 maart 2022

Nieuws